Eturauhastulehdus eli prostatiitti voi olla erittäin kipeä ja epämukava vaiva.

Eturauhanen on pieni rauhanen, joka sijaitsee virtsarakon alapuolella ja ympäröi virtsaputkea. Se tuottaa ja varastoi siemennestettä. Eturauhasessa on pieniä eturauhastiehyitä, jotka avautuvat virtsaputkeen.

Eturauhasen liikakasvu, eturauhasen syöpä ja muut eturauhasen sairaudet koskevat yleensä vanhempia miehiä, mutta eturauhastulehdus voi tulla kaikenikäisille miehille. Tavallisimmin eturauhastulehduksen saa 30–50-vuotias mies.

Pitkäaikainen eturauhastulehdus on krooninen tauti, jonka oireet voivat olla pysyviä tai ajoittaisia. Eturauhastulehduksen syntymekanismeista on useita teorioita: aiheuttajiksi on esitetty muun muassa autoimmuunireaktiota, virtsan virtaamista takaisin eturauhastiehyeisiin ja hermojen poikkeavaa toimintaa. Pitkäaikaisen eturauhastulehduksen syynä on vain harvoin bakteeriperäinen tulehdus. Eturauhasen ultraäänitutkimuksessa nähdään usein pieniä kalkkeumia. Oman teoriani mukaan oireet ovat sitä pahempia, mitä enemmän kiviä on. Voidaan olettaa, että kivien ympärille kasvaa bakteeripesäkkeitä, jotka tuottavat suojakseen erilaisia kalvoja ja aineita, jotta immuunijärjestelmä tai antibiootit eivät pääse vahingoittamaan niitä. Kivet ja bakteerit aiheuttavat eturauhaseen sekä mekaanista että kemiallista ärsytystä. Eturauhasen kiviä ei poisteta, sillä eturauhasta ei voida parantaa täydellisesti. Sen sijaan eturauhastulehduksen hoito on oireenmukaista.


Tutkimusten mukaan pitkäaikaisesta eturauhastulehduksesta kärsii jopa 14 % suomalaisista miehistä. Maailmanlaajuisesti vaivasta kärsii 2–10 % miehistä.

Tutkimusten mukaan 10 % 30–40-vuotiaista miehistä, 20 % 40–50-vuotiaista miehistä, 50–60 % 60–70-vuotiaista miehistä ja 80–90 % yli 80-vuotiaista miehistä potee eturauhasen hyvänlaatuista liikakasvua.

Pitkäaikaisen eturauhastulehduksen ja hyvänlaatuisen liikakasvun yhdistelmä on yleinen ilmiö, joka pahentaa molempien sairauksien oireita ja nopeuttaa niiden etenemistä.

Ei siis ole yllättävää, että eturauhassairauksiin kiinnitetään paljon huomiota.

Valitettavasti kroonisen eturauhastulehduksen ja eturauhasen liikakasvun oireiden hoito on pitkäkestoinen prosessi, joka ei välttämättä aina tuota toivottuja tuloksia. Joskus perinteinen lääketiede ei auta tarpeeksi, vaan kivut ja epämukavuuden tunne jatkuvat. Jos lääkkeet eivät tepsi tai jopa aiheuttavat komplikaatioita tai sivuvaikutuksia (matala verenpaine, huimaus, siemensyöksyn puute, erektiohäiriöt), on aika kokeilla luontaistuotevaihtoehtoja.

Prostatop on Tampereen yliopistollisen sairaalan urologin kehittämä tehokas luontaistuote, joka auttaa eturauhasongelmissa. Sen vaikuttavia aineita on testattu kliinisesti tutkimuksissa, joissa sadat miehet ovat saaneet avun. Vaikuttavista aineista on ollut apua tuhansille miehille myös tutkimusten ulkopuolella. Prostatopissa käytetyt vaikuttavat aineet on siis vuosien saatossa todettu tehokkaaksi avuksi eturauhasongelmiin.

Prostatop voi auttaa myös sinua.

Tuote sisältää tehokkaita luonnollisia aineita.

Prostatop ei sisällä yhtään ylimääräistä ainetta.

Prostatop on kehitetty parantamaan elämänlaatuasi ja säästämään rahojasi.

Nyt on aika hoitaa eturauhanen kuntoon! Tilaa heti ja aloita Prostatop-kuuri.

Prostatop-kuurin suositeltu kesto riippuu lähtötilanteestasi. Tutkimusten mukaan kuurin keston on kuitenkin oltava vähintään kolme kuukautta. Koska krooninen eturauhastulehdus on pitkäaikainen sairaus ja eturauhasen liikakasvu on etenevä tila, luontaistuotteen vaikutuksen näkyminen vie aikaa. Jotta hoitovaikutukset saadaan pysyviksi, on tuotetta suositeltavaa käyttää melko pitkään tai jopa pysyvästi.